Stresspreventie is: Vertrouwen op je collega's!

Ontwikkelingen in organisaties vragen van teams om slagvaardig, besluitvaardig en innovatief te zijn. Tegelijkertijd moet er meer met minder middelen en menskracht.  In wat voor team jij ook werkt, welk resultaat levert jullie samenwerking op? YourCoach zorgt op teamdagen voor een open en positief klimaat. Jullie komen als team sneller tot de kern en dat geeft de collega’s meer energie en zelfvertrouwen.

“Op de Teamdag gingen we eerst met het hele team een wandeling maken en zaten daarna veel frisser aan tafel. Dat gaan we onthouden.”

Investeer in Vitaal Leiderschap met coaching.

Wil je investeren in minder werkstress en meer vitaliteit binnen het team? In onze visie is de leider hiervoor de sleutelfiguur. Ben jij een mentaal fitte teamleider, die stress signaleert en bespreekbaar maakt? Zelf focus heeft,  open is over zichzelf en anderen helpt om te reflecteren op wat er nodig is? YourCoach helpt teamleiders met ‘vitaal leiderschap’ door 1 op 1 coaching.

Teamdag Stressmanagement, 4 modules

Module Energievreters & gevers

Met collega’s maak je de balans op tussen energievreters & gevers. Je weet bij elkaar ook stresssignalen te herkennen.  Samen analyseer je  stressbronnen en bedenken jullie oplossingen om energiebronnen te vergroten. Een belangrijke energiebron is een gemeenschappelijk doel en de focus op het resultaat. 

Module Coping - omgaan met stress

Hoe gaan teamleden met oplopende en langdurige spanning om? Is dit effectief? Welke alternatieve strategieën werken op de lange termijn beter? Als Team groeit jullie inzicht in het effectiever omgaan met stress & emoties. En kunnen jullie elkaar daarmee intercollegiaal steunen.

Module Vitaliteit

Een interactief FIT programma met verschillende thema’s zoals Denk jezelf Fit, Eet jezelf Fit, Beweeg jezelf Fit en Slaap jezelf Fit. Iedereen in het team doet een Vitaalscan op 10 items en helpt elkaar bij het maken van een actieplan. 

Module Vitaal & Competent

Niet iedereen in een team kan voldoende voor zichzelf opkomen of timeboxen. Wil je vitaal blijven, maak dan je eigen gedrag effectiever? Voorbeelden van vaardigheden die helpen om fit en in balans te blijven zijn: assertiviteit, zelforganisatie, timemanagement & prioriteiten stellen. In deze module kun je met elkaar jezelf hierin verbeteren.

Teamdag Samenwerken

Drijfveren & Teamrollen

Ben je een Doener, een Voeler, een Willer of een Denker? Wat zijn de verschillende waarden en drijfveren binnen jullie team? En hoe hou je – met al die verschillen – de energie met elkaar hoog? Op deze Teamdag leer je elkaar beter begrijpen om het beste uit elkaar te halen. Dat geeft minder stress, meer begrip & vertrouwen.

Doelen en Vertrouwen

Als team krijgen jullie meer inzicht hoe je tot een resultaat komt, welke aanpak werkt en wat jullie daarin bindt. Aan de hand van opdrachten zie je de patronen binnen de groep en kan je experimenteren met handiger gedrag. Dit versterkt het gevoel dat je op elkaar kunt bouwen in het bereiken van de teamdoelen.

Doelen en Communicatie.

Het Team krijgt meer inzicht in communicatiestijlen en wat handig is in gesprekken waarin je zaken gedaan wilt krijgen. Er wordt onder andere geoefend met het vier krachten Model van Bijker. Teamleden ervaren meer regie in het beinvloeden van gesprekken. Dit geeft energie & vertrouwen, in jezelf, in elkaar.