Wat straal je uit bij Vitaal Vakmanschap?

organisatie260px

Vitaal Vakmanschap (of mentaal al met pensioen)?

Organisaties zijn voortdurend in ontwikkeling. Er moet meer, anders, in minder tijd en vaak met minder mensen. We werken langer, sneller en flexibeler. Meestal meer mentaal en steeds minder fysiek. Veel mensen hebben daarbij ook meer onzekerheid over hun baan of hun functie. Dat stelt nieuwe eisen aan jouw organisatie, aan jouw management en alle medewerkers. Kies voor Vitaal Vakmanschap.

'Hoe hou jij je personeel energiek, betrokken en bekwaam?

Investeer in ‘Duurzame Inzetbaarheid´; geef inspirerende doelen mee en faciliteer eigenaarschap.

‘Teams without clear goals will not achieve there goals clearly’ 

Duurzame inzetbaarheid en HRbeleid

Vijf peilers voor duurzame inzetbaarheid:

1. Maak concreet wat je wilt bereiken en geef inspirerende doelen mee.

2. Hou werkstress kort (zodat chronische stress uitblijft).

3. Ontwerp betere gewoontes en zorg bewust voor vitamine A.

4. Faciliteer ‘Eigenaarschap’.

5. Maak werk-, en leefgedrag onderdeel van performance gesprekken. 

Signalering en interventie

Uit onderzoek blijkt dat de leidinggevende en collega’s er samen voor zorgen dat iemand met oplopende stressklachten binnen boord blijft. Zorg daarom dat iedereen signalen van stress herkent en serieus neemt. Bekijk onze workshops over stresspreventie en energiemanagement. Vul de Vitaalscan in en bespreek met je hele team de uitslag van deze meting. Zet voor management en leidinggevenden tegelijkertijd de masterclass in om gezond werk- en leefgedrag bespreekbaar te maken in personele gesprekken in je organisatie.

Preventie

Investeer in reflecterend vermogen; medewerkers zien dan sneller welk gedrag zij inzetten bij werkstress. Met laagdrempelige tools als de ‘Vitaalscan’ of een ‘Vitaaldag’ vergroot je het leer- en verandervermogen. En zet je vitaliteit concreet in jouw organisatie op de kaart.

Welke tools zijn geschikt voor jouw organisatie?

Vitaaldag

Maak gezond leef-, en werkgedrag gemakkelijk…

De Vitaaldag is geschikt voor een personeelsdag over werkstress of als kick-off van een vitaliteitsprogramma. Iedereen kan meedoen met de Vitaalscan en workshops over thema’s zoals positief denken, doelen stellen, slapen, bewegen en voeding. Al dan niet met hoog spel-, of fun-gehalte. De Vitaaldag wordt bij een grote groep georganiseerd samen met Schott&Co.

Vitaalscan

Weet hoe je er persoonlijk en als organisatie voor staat?

Met de Vitaalscan scoor je op tien vitaalitems. Deze test is laagdrempelig en niet medisch. Over de scores raak je gemakkelijk met collega’s in gesprek. Uit de test rolt een actieplan; vaak een aanleiding voor een gesprek met de leidinggevende. De test zit in een informatief werkboekje. 

Masterclass vitaliteit

Masterclass Vitaliteit voor het DNA van je organisatie.

Deze masterclass is een ‘mini-vitaaldag’ voor alle leden van het management of voor alle leidinggevenden. Zodat zij in hun werkgedrag het goede voorbeeld geven en gezond leef-, en werkgedrag belangrijk en bespreekbaar maken in de organisatie.

Workshops 'Energiemanagement' en 'Stresspreventie'

Zelf aan de slag met gezond werkgedrag.

Tijdens deze workshops gaan medewerkers aan de slag met thema’s die hen interesseren. Zoals doelen stellen, eigenaarschap, slaap, voeding, positief denken, werk/prive balans en effectief bewegen. Na afloop hebben medewerkers sneller door welk gedrag zij inzetten bij werkstress en welke alternatieven effectiever en gezonder zijn. Collega’s kunnen elkaar daarbij ook gemakkelijker helpen. 

Maatwerk

Niets is standaard bij Your Coach at Work. Alle activiteiten worden speciaal ontwikkeld op basis van specifieke klantvragen.